المسقعة باللحمة المفرومة:
المقادير:
ا ك باذنجان رومي
1/2 ك لحمة مفرومة
3 بصلات متوسطة
2 كوب عصير طماطم
2 ملعة صلصة طماطم
3حبات طماطم مبشورة
ملح و فلفل اسود و بهارات
قليل من الشطة الحمرا (الفلفل الاحمر)
ربع كوب ماء
زيت للقلي
2 ملعقة زيت
الطريقة:
الاول نجهز اللحمة المفرومة (العصاج)
نبشر بصلة و نضيف لها شوية ملح و فلفل اسود و بهارات والشطة لمن يرغب و نقلبها كويس ثم نضيف اللحم و نخلطه جيدا و نضيف كمية بسيطة من الزيت، حوالي نصف ملعقة و نضعها على النار لتنضج على نار هادية، مع التقليب من فترة لأخرى.ثم نضيف الطماطم المبشورة وربع كوب الماء ونتركها على النار حتى تشرب مائها وتنضج
بعدين نحضر طبق فيه ماء بملح، و نقشر الباذنجان و نقطعه حلقات سمك الحلقة حوالي 1 سم و نضعها في الماء بالملح حتى لا يسود لون الباذنجان بسبب الحديد و تعرضه للجو. بعدين نقلي الحلقات في زيت غزيرثم نضعها على ورق ليمتص الزيت الزائد.
في صينية فرن نضع ملعقة و نصف زيت و نقطع بصلتين قطع صغيرة و نصفرها في الزيت الى ان تذبل، ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الفلفل و البهارات و نتركها تتسبك (تتقل و تغلظ في السمك). نضيف للصلصة العصاج اللي عملناه و نضيف كمية معقولة من الماء ثم نضيف حلقات الباذنجان المقلية و نظبط الملح. نتركها تغلي قليلا ثم ندخلها الفرن بعض الوقت ليحمر الوجه و يتشرب الباذنجان الصلصة جيدا.
وبالهنا والشفا
المقادير:
ا ك باذنجان رومي
1/2 ك لحمة مفرومة
3 بصلات متوسطة
2 كوب عصير طماطم
2 ملعة صلصة طماطم
3حبات طماطم مبشورة
ملح و فلفل اسود و بهارات
قليل من الشطة الحمرا (الفلفل الاحمر)
ربع كوب ماء
زيت للقلي
2 ملعقة زيت
الطريقة:
الاول نجهز اللحمة المفرومة (العصاج)
نبشر بصلة و نضيف لها شوية ملح و فلفل اسود و بهارات والشطة لمن يرغب و نقلبها كويس ثم نضيف اللحم و نخلطه جيدا و نضيف كمية بسيطة من الزيت، حوالي نصف ملعقة و نضعها على النار لتنضج على نار هادية، مع التقليب من فترة لأخرى.ثم نضيف الطماطم المبشورة وربع كوب الماء ونتركها على النار حتى تشرب مائها وتنضج
بعدين نحضر طبق فيه ماء بملح، و نقشر الباذنجان و نقطعه حلقات سمك الحلقة حوالي 1 سم و نضعها في الماء بالملح حتى لا يسود لون الباذنجان بسبب الحديد و تعرضه للجو. بعدين نقلي الحلقات في زيت غزيرثم نضعها على ورق ليمتص الزيت الزائد.
في صينية فرن نضع ملعقة و نصف زيت و نقطع بصلتين قطع صغيرة و نصفرها في الزيت الى ان تذبل، ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الفلفل و البهارات و نتركها تتسبك (تتقل و تغلظ في السمك). نضيف للصلصة العصاج اللي عملناه و نضيف كمية معقولة من الماء ثم نضيف حلقات الباذنجان المقلية و نظبط الملح. نتركها تغلي قليلا ثم ندخلها الفرن بعض الوقت ليحمر الوجه و يتشرب الباذنجان الصلصة جيدا.
وبالهنا والشفا